sukaldaritza sortzen

  •  Udalarentzako helburu bikoitza duen ekimena da: alde batetik, tokiko kontsumoa bultzatu eta babestea, saltoki txikiekiko konpromisoa sustatuz, eta bestetik, gastronomia haur elgoibartarrei hurbiltzea.

Irailaren 25ean Elgoibarko haurren sukalde bihurtu zen Aita Agirre Kulturgunea. Ekonomia Sustapen eta Haur, Nerabe eta Gazteria sailek antolatuta, Elgoibarko Udalak sukaldaritza-tailer berritzaile bat antolatu zuen, “Sukaldea sortzen” izenpean.

Udalarentzako helburu bikoitza duen ekimena da: alde batetik, tokiko kontsumoa sustatzea eta babestea, saltoki txikiekiko konpromisoa bultzatuz, eta bestetik, gastronomia haur elgoibartarrei hurbiltzea.

Tailer horiek egiteko, Udalak bertako merkatarien laguntza izan zuen. Bertan, parte hartu zuten haurrek errezeta gastronomikoak egiteko produktuak erosi zituzten, Paul Arrillaga Zazpi Jatetxeko sukaldariaren laguntzarekin prestatu zituztenak.

Parte-hartzaileek errezeta gastronomiko bat ikasteaz gain, erositako produktuei eta herrian erosten duen balioari buruzko informazioa jaso zuten.