Baserritar ekoizleak

Gure ekosistemaren motorra, oinarria eta arima dira. Gure ingurumenaren osasuna eta edertasunaren zaintzaileak, gure usadio eta kulturari eusten diotenak.

Elgoibarko ekoizleen gida duzu hau, herrian ditugun baserritar, abeltzain eta artzaiak ezagutu eta euren produktuak erosteko bidea eskaintzen dizuna. Elgoibarren, ekonomia zirkularraren, kontsumo jasangarriaren eta osasungarriaren aldeko apustua egiten dugu. Erosi bertakoa.

LIZAGASAR SAGARTOKIXA

Sagar produktuak

2020. urtean ekin genion lehen sektorean sagar produktu ekologikoak ekoizteari. 2.500 bat sagar landare ditugu, hemen bertako barietateak guztiak, eta biodibertsitatea sustatzen dugu produktu kimikoen ordez.

Informazio gehiago

ARMUETA HARATEGIA

Etxean hazitako haragiaren salmenta

Elgoibarko bihotzean kokatua, Armueta kalitatearekin eta tradizioarekin duen konpromisoagatik nabarmentzen da. Iraunkortasunarekiko eta bertako ekoizpenarekiko konpromisoa.

Informazio gehiago

BASUETA

Sasoiko barazkiak, tomateak, babarrunak, sagarrak, arrautzak, bildotsa eta txahal haragia.

Orain dela zortzi urte hartu nion erreleboa amari, eta, ostegunero, merkatu plazara, hil bukaerako azokara eta etxez etxe joaten naiz guk daukagun baratzean eta negutegian ekoiztutako kalitatezko produktuak eskaintzera. Horretaz gain, gure txahalen eta arkumeen ongizatea zaintzen dugu kalitatezko haragia ekoizteko. Natura zainduz bizi gara.

Informazio gehiago

AOZAR BASERRIA

Oilasko eta txerriki salmenta

Orain dela 28 urte, baserri bat erosi nuen Sallobente-Ermuaranen, bertan baserriko oilasko ustiategi bat sortzeko proiektuari ekin nion. Oilaskoak Lumagorri SLren bitartez kaleratzen nituen. Baserriaren funtsa beti izan da dibertsifikazioa eta, horregatik, oilaskoen ondoren, Basatxerri kooperatibaren bidez txerriak hazten hasi ginen.

Informazio gehiago

BERASETA EKOLOGIKOAK

Barazki, haragi eta bertako produktuen salmenta

2006an hasi ginen baserrian hiru oinarriren gainean: ekoizpen ekologikoa, jarduera dibertsifikatua eta salmenta zuzena. Egun 1,2 Ha baratze ditugu aire librean eta 0,1 negutegian, 400 oilo, haragitarako 11 behi, 30 ahuntz Azpigorri, 25 Ha zelai eta 25 Ha bertako baso.

Informazio gehiago

TXILLARRE EKODENDA

Barazki eta arrautza salmenta

Sallobente-Ermuaran ibarrean dago Txillarre baserria. Produkzio txikia da gurea. Horri esker, egunean eguneko barazkiak jasotzen ditugu, bitamina, mineral eta zapore guztia zuzenean kontsumitzaileari helarazteko.

Informazio gehiago

ZIARDA HARATEGIA

Etxean ekoiztutako okela eta plater prestatuak

Gure bezeroei onena eskaintzen diegu. Aukera zabala eskaintzen diegu etxeko haragiekin eta errezeta tradizionalekiko eta bertakoosagai freskoekiko errespetu osoz prestatutako platerekin.

Informazio gehiago

ZORTZIKO ERLAUNTZA

Eztia, propolia eta erleak

Ez gara baserritarrak, 2004an hasi ginen erlezaintzarekin afizioz. Prestakuntzarekin eta pasioarekin, 20 erlauntz baino gehiago izatera iristsi izan gara. Eztia ekoizteko prozesu osoa etxean kudeatzen dugu.

Informazio gehiago

MAUSITXA

Etxean ekoiztutako okela eta gazta

Zortzigarren belaunaldia da gurea, baserri honetan gazta egiten duena. Gaurko teknologia erabiliz, antzinako erara jarraitzen dugu gazta egiten, eta nahiko genuke gure hurrengoek ere jarraitzeko bidea egitea. Ardiez aparte, haragitarako behiak ere badauzkagu, eta behorren batzuk ere bai.

Informazio gehiago

ZELETA NEGUTEGIAK

Barazkiak eta landareak

Azken 40 urtetan barazkiak ekoizten jardun duen Zeleta baserriak, orain 3 urte, arnas berria hartu zuen. Ilusioz jarraitzen dugu, hidroponikoan edota lurrean barazkiak ekoizten, kontrol biologikoa eta tratamendu ekologiko eta naturalak bakarrik erabiliz.

Informazio gehiago

ARRIZABALAGA AUTOZERBITZUA

Etxean ekoiztutako okela eta plater prestatuak

Gure aita hasi zen negozioarekin duela urte asko eta, orain, nire arreba Iratxek eta biok jarraitzen dugu auzoari eta herritarrei kalitate oneko gertuko zerbitzua ematen.

Informazio gehiago

LIZUNDIA TXABOLA

Barazkiak eta frutak

Lizundia amonarekin hasi zen, eta hark landatu zituen lehen haziak. Gero, amak hartu zuen txanda. Negozioa modernizatu zuen, teknika aurreratuagoak erabiliz eta produktuen aniztasuna zabalduz. Gaur egun, nik jarraitzen dut, produktu freskoak eta kalitatezkoak emateko tradizioarekin konprometituta, baratzetik kontsumitzaileen mahaira, modu zuzenean eta inguruarekiko errespetuz.

Informazio gehiago

AZKARATE - YOM

Etxeko ogia

Mimoz eta legamiarik gabe, lau ogi mota egingo ditugu labean, ore amarekin: zuria, integrala, arto beltzezkoa eta zekalezkoa. Kalitatezko ogia.

Informazio gehiago

LIZAGASAR SAGARTOKIXA

Sagar produktuak

Asier Lizarralde Arrillaga
Ane Munin Ansola Azkue

Azkue (San Roke) auzoa.  Elgoibar

620 578 406 | 699 133 939
lizagasar@gmail.com
www.lizagasar.com

SALMENTA MODUA: Azoketan, etxez etxeko zerbitzua, dendabatzuetan eta online.

2020. urtean ekin genion lehen sektorean sagar produktuekologikoak ekoizteari. 2.500 bat sagar landare ditugu, hemenbertako barietateak guztiak, eta biodibertsitatea sustatzen duguproduktu kimikoen ordez.

ARMUETA HARATEGIA

Etxean hazitako haragiaren salmenta

Angel Arrizabalaga

San Bartolome kalea, 16. Elgoibar

SALMENTA MODUA:  Zuzena, whatsapp bidezkoa

Elgoibarko bihotzean kokatua, Armueta kalitatearekin eta tradizioarekin duen konpromisoagatik nabarmentzen da. Iraunkortasunarekiko eta bertako ekoizpenarekiko konpromisoa.

BASUETA

Sasoiko barazkiak, tomateak, babarrunak, sagarrak, arrautzak, bildotsa eta txahal haragia.

Nerea Garitagoitia

Basartesoroeta baserria, 21, Sallobente-Ermuaran. Elgoibar

SALMENTA MODUA:  Zuzena, herriko dendak eta biltegi handi bat

Orain dela zortzi urte hartu nion erreleboa amari, eta, ostegunero, merkatu plazara, hil bukaerako azokara eta etxez etxe joaten naiz guk daukagun baratzean eta negutegian ekoiztutako kalitatezko produktuak eskaintzera. Horretaz gain, gure txahalen eta arkumeen ongizatea zaintzen dugu kalitatezko haragia ekoizteko. Natura zainduz bizi gara.

AOZAR BASERRIA

Oilasko eta txerriki salmenta

Asier Rubio Garcia

SALMENTA MODUA: Produktuak kooperatibak merkaturatzen ditu, eta haragia herriko denda eta jatexeetara eramaten du.

Orain dela 28 urte, baserri bat erosi nuen Sallobente-Ermuaranen,bertan baserriko oilasko ustiategi bat sortzeko proiektuari ekinnion. Oilaskoak Lumagorri SLren bitartez kaleratzen nituen.Baserriaren funtsa beti izan da dibertsifikazioa eta, horregatik,oilaskoen ondoren, Basatxerri kooperatibaren bidez txerriakhazten hasi ginen.

BERASETA EKOLOGIKOAK

Barazki, haragi eta bertako produktuen salmenta

Paula Heras
Iñaki Lazarobaster

Altzolaberazeta baserria Altzola, Elgoibar

SALMENTA MODUA:  Zuzena, herriko dendak eta biltegi handi bat

2006an hasi ginen baserrian hiru oinarriren gainean: ekoizpen ekologikoa, jarduera dibertsifikatua eta salmenta zuzena. Egun 1,2 Ha baratze ditugu aire librean eta 0,1 negutegian, 400 oilo, haragitarako 11 behi, 30 ahuntz Azpigorri, 25 Ha zelai eta 25 Ha bertako baso.

TXILLARRE EKODENDA

Barazki eta arrautza salmenta

Argiñe Rubio Zubiaurre

San Bartolome kalea, 29 Elgoibar

SALMENTA MODUA:  Zuzena

Sallobente-Ermuaran ibarrean dago Txillarre baserria. Produkzio txikia da gurea. Horri esker, egunean eguneko barazkiak jasotzen ditugu, bitamina, mineral eta zapore guztia zuzenean kontsumitzaileari helarazteko.

ZIARDA HARATEGIA

Etxean ekoiztutako okela eta plater prestatuak

Amaia Arrizabalaga Mugerza

Errosario kalea, 10. Elgoibar

943 740 554

amaiaziarda@gmail.com

SALMENTA MODUA:  Zuzena dendan

Gure bezeroei onena eskaintzen diegu. Aukera zabala eskaintzen diegu etxeko haragiekin eta errezeta tradizionalekiko eta bertako osagai freskoekiko errespetu osoz prestatutako platerekin.

ZORTZIKO ERLAUNTZA

Eztia, propolia eta erleak

Julian Villena Camarero

Nagore Dorronsoro Aizpurua

Osio kalea 3-4E . Deba

675 009 671 | 653 011 043

ndaizpurua@hotmail.com | junaustra@hotmail.com

 

SALMENTA MODUA:  Zuzena 

Ez gara baserritarrak, 2004an hasi ginen erlezaintzarekin afizioz. Prestakuntzarekin eta pasioarekin, 20 erlauntz baino gehiago izatera iristsi izan gara. Eztia ekoizteko prozesu osoa etxean kudeatzen dugu.

MAUSITXA

Etxean ekoiztutako okela eta gazta

Rosa Mari Salegi
Itxaso Irazabal
Iñaki Ansola Arriaga

Arriaga auzoa, Elgoibar 

SALMENTA MODUA:  Zuzena, dendetan eta online

Zortzigarren belaunaldia da gurea, baserri honetan gazta egiten duena. Gaurko teknologia erabiliz, antzinako erara jarraitzen dugu gazta egiten, eta nahiko genuke gure hurrengoek ere jarraitzeko bidea egitea. Ardiez aparte, haragitarako behiak ere badauzkagu,eta behorren batzuk ere bai.

ZELETA NEGUTEGIAK

Barazkiak eta landareak

Olaiz Txurruka Maiora

Aiastia auzoa, Elgoibar 

690 288 002

SALMENTA MODUA:  Dendetan

Azken 40 urtetan barazkiak ekoizten jardun duen Zeleta baserriak, orain 3 urte, arnas berria hartu zuen. Ilusioz jarraitzen dugu, hidroponikoan edota lurrean barazkiak ekoizten, kontrol biologikoa eta tratamendu ekologiko eta naturalak bakarrik erabiliz.

ARRIZABALAGA AUTOZERBITZUA

Etxean ekoiztutako okela eta plater prestatuak

Jose Andres Arrizabalaga

Santa Klara, 24, Elgoibar 

943 74 00 34

SALMENTA MODUA:  Zuzena

Gure aita hasi zen negozioarekin duela urte asko eta, orain, nire arreba Iratxek eta biok jarraitzen dugu auzoari eta herritarrei kalitate oneko gertuko zerbitzua ematen.

LIZUNDIA TXABOLA

Barazkiak eta frutak

Jose Andres Arrizabalaga

Santa Klara, 24, Elgoibar 

943 74 00 34

SALMENTA MODUA:  Zuzena Elgoibarko eta Eibarko azoketan.

Gure aita hasi zen negozioarekin duela urte asko eta, orain, nire arreba Iratxek eta biok jarraitzen dugu auzoari eta herritarrei kalitate oneko gertuko zerbitzua ematen.

AZKARATE - YOM

Etxeko ogiak

Ivette Minguez

Sallobente-Ermuaran 72.Elgoibar 

646 33 27 26

SALMENTA MODUA: Zuzena eta denda txikiak

Mimoz eta legamiarik gabe, lau ogi mota egingo ditugu labean, oreamarekin: zuria, integrala, arto beltzezkoa eta zekalezkoa. Kalitatezko ogia.