Gure ekosistemaren motorra, oinarria eta arima dira. Gure ingurumenaren osasuna eta edertasunaren zaintzaileak, gure usadio eta kulturari eusten diotenak.
Elgoibarko ekoizleen gida duzu hau, herrian ditugun baserritar, abeltzain eta artzaiak ezagutu eta euren produktuak erosteko bidea eskaintzen dizuna. Elgoibarren, ekonomia zirkularraren, kontsumo jasangarriaren eta osasungarriaren aldeko apustua egiten dugu. Erosi bertakoa.
LIZAGASAR SAGARTOKIXA
Sagar produktuak
2020. urtean ekin genion lehen sektorean sagar produktu ekologikoak ekoizteari. 2.500 bat sagar landare ditugu, hemen bertako barietateak guztiak, eta biodibertsitatea sustatzen dugu produktu kimikoen ordez.
ARMUETA HARATEGIA
Etxean hazitako haragiaren salmenta
Elgoibarko bihotzean kokatua, Armueta kalitatearekin eta tradizioarekin duen konpromisoagatik nabarmentzen da. Iraunkortasunarekiko eta bertako ekoizpenarekiko konpromisoa.
BASUETA
Sasoiko barazkiak, tomateak, babarrunak, sagarrak, arrautzak, bildotsa eta txahal haragia.
Orain dela zortzi urte hartu nion erreleboa amari, eta, ostegunero, merkatu plazara, hil bukaerako azokara eta etxez etxe joaten naiz guk daukagun baratzean eta negutegian ekoiztutako kalitatezko produktuak eskaintzera. Horretaz gain, gure txahalen eta arkumeen ongizatea zaintzen dugu kalitatezko haragia ekoizteko. Natura zainduz bizi gara.
AOZAR BASERRIA
Oilasko eta txerriki salmenta
Orain dela 28 urte, baserri bat erosi nuen Sallobente-Ermuaranen, bertan baserriko oilasko ustiategi bat sortzeko proiektuari ekin nion. Oilaskoak Lumagorri SLren bitartez kaleratzen nituen. Baserriaren funtsa beti izan da dibertsifikazioa eta, horregatik, oilaskoen ondoren, Basatxerri kooperatibaren bidez txerriak hazten hasi ginen.
BERASETA EKOLOGIKOAK
Barazki, haragi eta bertako produktuen salmenta
2006an hasi ginen baserrian hiru oinarriren gainean: ekoizpen ekologikoa, jarduera dibertsifikatua eta salmenta zuzena. Egun 1,2 Ha baratze ditugu aire librean eta 0,1 negutegian, 400 oilo, haragitarako 11 behi, 30 ahuntz Azpigorri, 25 Ha zelai eta 25 Ha bertako baso.
TXILLARRE EKODENDA
Barazki eta arrautza salmenta
Sallobente-Ermuaran ibarrean dago Txillarre baserria. Produkzio txikia da gurea. Horri esker, egunean eguneko barazkiak jasotzen ditugu, bitamina, mineral eta zapore guztia zuzenean kontsumitzaileari helarazteko.
ZIARDA HARATEGIA
Etxean ekoiztutako okela eta plater prestatuak
Gure bezeroei onena eskaintzen diegu. Aukera zabala eskaintzen diegu etxeko haragiekin eta errezeta tradizionalekiko eta bertakoosagai freskoekiko errespetu osoz prestatutako platerekin.
ZORTZIKO ERLAUNTZA
Eztia, propolia eta erleak
Ez gara baserritarrak, 2004an hasi ginen erlezaintzarekin afizioz. Prestakuntzarekin eta pasioarekin, 20 erlauntz baino gehiago izatera iristsi izan gara. Eztia ekoizteko prozesu osoa etxean kudeatzen dugu.
MAUSITXA
Etxean ekoiztutako okela eta gazta
Zortzigarren belaunaldia da gurea, baserri honetan gazta egiten duena. Gaurko teknologia erabiliz, antzinako erara jarraitzen dugu gazta egiten, eta nahiko genuke gure hurrengoek ere jarraitzeko bidea egitea. Ardiez aparte, haragitarako behiak ere badauzkagu, eta behorren batzuk ere bai.
ZELETA NEGUTEGIAK
Barazkiak eta landareak
Azken 40 urtetan barazkiak ekoizten jardun duen Zeleta baserriak, orain 3 urte, arnas berria hartu zuen. Ilusioz jarraitzen dugu, hidroponikoan edota lurrean barazkiak ekoizten, kontrol biologikoa eta tratamendu ekologiko eta naturalak bakarrik erabiliz.
ARRIZABALAGA AUTOZERBITZUA
Etxean ekoiztutako okela eta plater prestatuak
Gure aita hasi zen negozioarekin duela urte asko eta, orain, nire arreba Iratxek eta biok jarraitzen dugu auzoari eta herritarrei kalitate oneko gertuko zerbitzua ematen.
LIZUNDIA TXABOLA
Barazkiak eta frutak
Lizundia amonarekin hasi zen, eta hark landatu zituen lehen haziak. Gero, amak hartu zuen txanda. Negozioa modernizatu zuen, teknika aurreratuagoak erabiliz eta produktuen aniztasuna zabalduz. Gaur egun, nik jarraitzen dut, produktu freskoak eta kalitatezkoak emateko tradizioarekin konprometituta, baratzetik kontsumitzaileen mahaira, modu zuzenean eta inguruarekiko errespetuz.
AZKARATE - YOM
Etxeko ogia
Mimoz eta legamiarik gabe, lau ogi mota egingo ditugu labean, ore amarekin: zuria, integrala, arto beltzezkoa eta zekalezkoa. Kalitatezko ogia.
LIZAGASAR SAGARTOKIXA
Sagar produktuak
Asier Lizarralde Arrillaga
Ane Munin Ansola Azkue
Azkue (San Roke) auzoa. Elgoibar
620 578 406 | 699 133 939
lizagasar@gmail.com
www.lizagasar.com
SALMENTA MODUA: Azoketan, etxez etxeko zerbitzua, dendabatzuetan eta online.
2020. urtean ekin genion lehen sektorean sagar produktuekologikoak ekoizteari. 2.500 bat sagar landare ditugu, hemenbertako barietateak guztiak, eta biodibertsitatea sustatzen duguproduktu kimikoen ordez.
ARMUETA HARATEGIA
Etxean hazitako haragiaren salmenta
Angel Arrizabalaga
San Bartolome kalea, 16. Elgoibar
SALMENTA MODUA: Zuzena, whatsapp bidezkoa
Elgoibarko bihotzean kokatua, Armueta kalitatearekin eta tradizioarekin duen konpromisoagatik nabarmentzen da. Iraunkortasunarekiko eta bertako ekoizpenarekiko konpromisoa.
BASUETA
Sasoiko barazkiak, tomateak, babarrunak, sagarrak, arrautzak, bildotsa eta txahal haragia.
Nerea Garitagoitia
Basartesoroeta baserria, 21, Sallobente-Ermuaran. Elgoibar
SALMENTA MODUA: Zuzena, herriko dendak eta biltegi handi bat
Orain dela zortzi urte hartu nion erreleboa amari, eta, ostegunero, merkatu plazara, hil bukaerako azokara eta etxez etxe joaten naiz guk daukagun baratzean eta negutegian ekoiztutako kalitatezko produktuak eskaintzera. Horretaz gain, gure txahalen eta arkumeen ongizatea zaintzen dugu kalitatezko haragia ekoizteko. Natura zainduz bizi gara.
AOZAR BASERRIA
Oilasko eta txerriki salmenta
Asier Rubio Garcia
SALMENTA MODUA: Produktuak kooperatibak merkaturatzen ditu, eta haragia herriko denda eta jatexeetara eramaten du.
Orain dela 28 urte, baserri bat erosi nuen Sallobente-Ermuaranen,bertan baserriko oilasko ustiategi bat sortzeko proiektuari ekinnion. Oilaskoak Lumagorri SLren bitartez kaleratzen nituen.Baserriaren funtsa beti izan da dibertsifikazioa eta, horregatik,oilaskoen ondoren, Basatxerri kooperatibaren bidez txerriakhazten hasi ginen.
BERASETA EKOLOGIKOAK
Barazki, haragi eta bertako produktuen salmenta
Paula Heras
Iñaki Lazarobaster
Altzolaberazeta baserria Altzola, Elgoibar
SALMENTA MODUA: Zuzena, herriko dendak eta biltegi handi bat
2006an hasi ginen baserrian hiru oinarriren gainean: ekoizpen ekologikoa, jarduera dibertsifikatua eta salmenta zuzena. Egun 1,2 Ha baratze ditugu aire librean eta 0,1 negutegian, 400 oilo, haragitarako 11 behi, 30 ahuntz Azpigorri, 25 Ha zelai eta 25 Ha bertako baso.
TXILLARRE EKODENDA
Barazki eta arrautza salmenta
Argiñe Rubio Zubiaurre
San Bartolome kalea, 29 Elgoibar
SALMENTA MODUA: Zuzena
Sallobente-Ermuaran ibarrean dago Txillarre baserria. Produkzio txikia da gurea. Horri esker, egunean eguneko barazkiak jasotzen ditugu, bitamina, mineral eta zapore guztia zuzenean kontsumitzaileari helarazteko.
ZIARDA HARATEGIA
Etxean ekoiztutako okela eta plater prestatuak
Amaia Arrizabalaga Mugerza
Errosario kalea, 10. Elgoibar
943 740 554
SALMENTA MODUA: Zuzena dendan
Gure bezeroei onena eskaintzen diegu. Aukera zabala eskaintzen diegu etxeko haragiekin eta errezeta tradizionalekiko eta bertako osagai freskoekiko errespetu osoz prestatutako platerekin.
ZORTZIKO ERLAUNTZA
Eztia, propolia eta erleak
Julian Villena Camarero
Nagore Dorronsoro Aizpurua
Osio kalea 3-4E . Deba
SALMENTA MODUA: Zuzena
Ez gara baserritarrak, 2004an hasi ginen erlezaintzarekin afizioz. Prestakuntzarekin eta pasioarekin, 20 erlauntz baino gehiago izatera iristsi izan gara. Eztia ekoizteko prozesu osoa etxean kudeatzen dugu.
MAUSITXA
Etxean ekoiztutako okela eta gazta
Rosa Mari Salegi
Itxaso Irazabal
Iñaki Ansola Arriaga
Arriaga auzoa, Elgoibar
SALMENTA MODUA: Zuzena, dendetan eta online
Zortzigarren belaunaldia da gurea, baserri honetan gazta egiten duena. Gaurko teknologia erabiliz, antzinako erara jarraitzen dugu gazta egiten, eta nahiko genuke gure hurrengoek ere jarraitzeko bidea egitea. Ardiez aparte, haragitarako behiak ere badauzkagu,eta behorren batzuk ere bai.
ZELETA NEGUTEGIAK
Barazkiak eta landareak
Olaiz Txurruka Maiora
Aiastia auzoa, Elgoibar
690 288 002
SALMENTA MODUA: Dendetan
Azken 40 urtetan barazkiak ekoizten jardun duen Zeleta baserriak, orain 3 urte, arnas berria hartu zuen. Ilusioz jarraitzen dugu, hidroponikoan edota lurrean barazkiak ekoizten, kontrol biologikoa eta tratamendu ekologiko eta naturalak bakarrik erabiliz.
ARRIZABALAGA AUTOZERBITZUA
Etxean ekoiztutako okela eta plater prestatuak
Jose Andres Arrizabalaga
Santa Klara, 24, Elgoibar
943 74 00 34
SALMENTA MODUA: Zuzena
Gure aita hasi zen negozioarekin duela urte asko eta, orain, nire arreba Iratxek eta biok jarraitzen dugu auzoari eta herritarrei kalitate oneko gertuko zerbitzua ematen.
LIZUNDIA TXABOLA
Barazkiak eta frutak
Jose Andres Arrizabalaga
Santa Klara, 24, Elgoibar
943 74 00 34
SALMENTA MODUA: Zuzena Elgoibarko eta Eibarko azoketan.
Gure aita hasi zen negozioarekin duela urte asko eta, orain, nire arreba Iratxek eta biok jarraitzen dugu auzoari eta herritarrei kalitate oneko gertuko zerbitzua ematen.
AZKARATE - YOM
Etxeko ogiak
Ivette Minguez
Sallobente-Ermuaran 72.Elgoibar
646 33 27 26
SALMENTA MODUA: Zuzena eta denda txikiak